Pavle, živiš san svakog košarkaša tvojih godina. Kako gledaš na svoju dosadašnju karijeru?
Ovo mi je prva profesionalna godina,nije lako prilagoditi se iz mladjih selekcija u seniorsku.U Crvenoj Zvezdi sam bio 2 godine,u toj ekipi sam imao puno uspeha što mi je pomoglo da dodjem do Slovenije. Bilo je veoma teško I naporno ali mislim da sam pronašao I započeo svoj pravi put ka ostvarenju svog cilja.

pavle-cvetinovic-4
Kad si osjetio prelomnicu za svoju košarkašku karijeru?
Košarku kao mali nisam shvatao ozbiljno,do prve kadetske godine kada sam presao da igram za Nibak iz Nisa, ali čak ni tada nije bilo ozbiljno sve dok nisam potpisao ugovor sa Crvenom Zvezdom,tada sam odlučio. Sa 16 godina sam več trenirao kao neki profesionalci, sa profesionalnim trenerima, u odličnim uslovima, tada sam shvatio da je to moj put.

pavle-cvetinovic

Ko je na tvom putu imao bitnu ulogu, da si se odlučio za svoj košarkaški put?Moj otac je insistirao da ja treniram košarku, ali kao mali igrao sam tenis 4 godine. Poslednje godine treniranja tenisa primetio sam da sam dosta porastao I otac me je uputio kod njegovog prijatelja, mog prvog trenera Alana Tošića kod koga sam naucio osnove košarke I koji me je izveo na pravi put.

pavle-cvetinovic-2

Kao jedan najuspešnejših mladih igrača srećeš se za profesionalizmom u mladim godinama. Da li ti je to ikada bilo teško?
Ovo mi je prva profesionalna godina, tek sam počeo, imam puno poverenje od svojih saigrača I trenera Vlade Rizmana koji mi daje veliku slobodu I proctor, tako da I nije teško. Več sam se navikao kako je živeti I trenirati kao profesionalac iako sam mlad, tako da mi ne pada teško.

U idealnom svetu u kom timu bi najradije igrao?
Idol mi je Nowitzki, voleo bih jednog dana da igram za Dallas Maverickse.
Mirko Miliević i Dragan Despotović

Uspešno sarađuješ sa Mirkom Milićevićem, koji ti pomaže, da dođeš do vrha. Da li bi predložio svojim vršnjacima sa istim ciljevima da sarađuju sa managerjem?
Da pomogao mi je da pronadjem pravi klub, imao sam ponude iz Španije, Italije, par klubova iz Slovenije, ali mislim, da sam izabrao pravi klub uz pomoč njega. Za sada mi je trener Vlado Rizman zbog koga sam I došao ovde. On je veliki trener I mislim da ču puno stvari naučiti o košarci od njega. Trener koji je zadužen za moju fizičku pripremu I kondiciju je Dragan Despotović koji me je za 2 meseca skroz promenio, prezadovoljan sam njegovim radom I mislim da ču pored trenera Vlade I Dragana puno napredovati.

Kako ti se čini Slovenija? Kako si se snašao?
Dopada mi se, super sam se našao stvarno. Ali nije kao u Srbiji, u Srbiji mi je porodica, imam puno prijatelja, tamo je I jedna devojka u koju mislim da sam zaljubljen tačnije iz Novog Sada, tako da bih najradije sada bio tamo (haha). Ali I ovde sam upoznao puno prijatelja.